Välkommen till Hälleviks båtklubb

Featured

Hälleviks båtklubb, som bildades 1974, arbetar för att främja båtlivet i Hällevik och i Hälleviks hamn. Klubben välkomnar alla som vill uppleva sjölivet i såväl motorbåt som segelbåt. Inom klubben finns det en god gemenskap och vi arbetar tillsammans med Hälleviks hamnförening för att fortsätta den goda utvecklingen av hamnen.

Upptagning av Båtar
Årets organiserade upptagning sker som vanligt lördag i vecka 38, dvs 23 September klockan 08:00.  

Ansvarig for upptagning och att det finns kranbil på plats ar Pontus Edje och Tommy Hellstrand. Så har Ni frågor kring denna helg kontakta dem.

Ni som i vintras haft plats har automatiskt kvar plats men omflyttning kan ske.

Uppsägning av plats skall ske till Linda Bengtsson rottislinda@hotmail.com 0733-648417 senast 2016-09-11 annars debiteras hyra. Nyanmälan skall ske till Linda Bengtsson senast 2017-09-17. Platsutdelning sker samtidigt som upptagning samt sätts ut skyltar som visar platser en vecka före upptagning.

I år har vi ingen gemensam dag för utsättning av vaggor / bockar då det inte får finnas vaggor kvar på planen. Det går bra att använda vaggor under vintern men skall bort igen efter sjösättning.

OBS endast fullgoda / stabila vaggor godkänns. Samtliga vaggor skall vara märkta med namn, Vaggor utan namn kan komma att bortforslas utan ansvar.

Efter vårens sjösättning 2018 får inga vaggor / vagnar finnas kvar på hamnplan, anordnad plats för stöttor finns nu klar (kod skickas ut på mail)

Läs föreskrifterna: Torrsättning samt arbetsorganisation i klubbstugan eller här på hemsidan.

Mastskjul: INGA master får läggas in utan att de är märkta med namn

Upptagning Y-Bommar i Gästhamnen

Samma dag (23 September, klockan 09:00) skall aven Y-bommarna i gästhamnen tas upp, och till det arbetet behovs hjälp av oss medlemmar. Ansvarig for att organisera detta arbete ar Ulf Persson. Anmäl ert deltagande till honom eller var på plats klockan 09:00 vid stenpiren.

 

Lotterier på Jazzfestivalen i Hällevik 2017

Gissa vikten
Ålarnas vikt 2820 gr.
Vinnande gissning 2850 gr
Vinst (rökt ål) utlämnad

50/50 Lotteriet.
Fredag 11/8 lottnummer 1476 – Vinst 4780 SEK (utbetald)
Lördag 12/8 lottnummer 2284 – Vinst 3640 SEK (utbetald)

Hanödagen 19/8:
Nu så har ju äntligen ett högtryck parkerat sig over våra regioner. Det var väl för val att man började jobba, så man kan sitta och titta ut på det vackra båt-vädret (ironi). Men om vi har tur så håller vädret i sig till helgen då vi har vår årliga Hanö-dag, då vi träffas på Hanö på lördagen den 19 Augusti, spelar brännboll, går tipsrunda och sedan grillar medhavd mat på kvällen vid lägerelden på norra grillplatsen. Denna aktivitet brukar vara en mycket uppskattad och välbesökt aktivitet, så har du inte deltagit förr så tycker jag att du skall hänga på. Vi samlas vid flaggstängerna dar färjan anländer klockan 13.00. Vid dåligt vader så anordnar vi detta i Halleviks hamn.

Sista grillkvällen med värdpar (25/8)
Fredagen den 25 augusti anordnas sista grillkvällen med värdpar i Halleviks hamn. Vi bjuder alla som kommer på korv med bröd. Passa på att träffas på en av de sista aktiviteterna vi anordnar innan hösten och båtupptagningarna kommer. Grillarna tänds kl 18:30.

För att se vad mer denna säsongen innehåller, ta en titt på båtklubbens aktiviteter.

Senaste Medlemsinformation (December 2016)
Läs senaste informationen från Styrelsen. Du finner medlemsbrevet under Medlem/Medlemsbrev, eller klicka här för att läsa brevet.

Upptagning den 24 september kl 08:00

Aktiviteter Hälleviks båtklubb 2016

  • 28/5 Hamnens dag massor av olika aktiviteter för hela familjen kl 11-15 aktiviteter i södra och norra hamnen

De organiserade grillkvällarna startar kl 18.30 vi har grillkol och bjuder på någon form av aktivitet; var och en tar med vad man önskar äta och dricka 

  • 3/6 grillkväll 18.30
  • 17/6 grillkväll 18.30
  • 1/7 brygg dans 19.30 levande musik, vid fint väder ute på bryggan vid sämre väder, vid klubbstugan obs ingen organiserad grillning denna kväll
  • 20/8 Hanödagen samling kl 13 vid flaggstången på Hanö alla har med sig egen mat och dryck
  • 26/8 grillkväll 18.30
  • 12-13/8 bemanningslista Hälleviks Tradjass Festival

Välkomna önskar
Festkommittén Hälleviks båtklubb